Vesti
Sport
TEKVONDO Vanja Stanković šampionka Evrope u konkurenciji do 21 godine
07.04.2017. 20:00
Izvor: Blic
TEKVONDO Vanja Stanković šampionka Evrope u konkurenciji do 21 godine
Vanja Stanković je u konkurenciji takmičarki do 49 kilograma osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou za takmičare do 21 godine starosti koje se održava u Sofiji.
U prvom kolu bila ona je bolja od Špankinje Palmer 13:12, dok je u drugom savladala Ukrajinku Sobko 13:3. Zatim je savladala Kipranku Polikarpou (22:2), u polufinalu pobedila je Ruskinju Antipenko 6:2, a u finalu Ćehinju Hronovu 8:2.

Trener Dragan Jović ponosan je što je prvog dana turnira osvojena zlatna medalja, a pred reprezentaijom su još tri dana nadmetanja i dosta prilika za nove medalje.

"Startovali smo vrlo uspešno, Vanja Stanković je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala na velikom takmičenju i okitila se zlatom. Jako sam srećan zbog te medalje. Njena upornost i ozbiljan rad se pokazuje sve viši i više. Od januara je na svakom turniru osvojila medalju tako da smo i ovde to očekivali. Ostali takmičari koji su se danas borili su dali sve od sebe. Neiskustvo i ambijent na velikom takmičenju im je umanjio učinak, ali to im je velika lekcija", istakao je Jović. Stankovićeva je cele godine bila sjajna, a ovo je samo vetar u leđa da može da se izbori za mesto u nacionalnom timu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Presrećna sam zbog ove medalje. Ona mi je najveća u karijeri. Vrlo dobro mi je išlo od janura od kada sam promenila kategoriju u 'do 49 kilograma', tu se osećam mnogo bolje. Nastavljam sa treninzima čim se vratim u Beograd. Prezident kup je vrlo brzo, a on je i najvažniji test turnir za ulazak u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo. Nadam se da ću izboriti mesto za odlazak u Koreju, a tamo ću dati sve od sebe, kao i uvek do sada", rekla je Vanja, članica tekvondo kluba Galeb.

Sara Damnjanović (do 49 kg) je izgubila u drugom kolu od Mađarice Patakfalvi 6:10, a Nikola Posavac (do 58 kg) je izgubio na startu od Ukrajinca Dziuba 15:3, kao i Aleksandar Batalo (do 54 kg) koji je poražen od Kipranina Ginakioa 23:26.

Drugog dana U21 prvenstva Evrope na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53kg), Strahinja Damnjanović (do 63kg), Jovan Bosnić (do 68kg) i Miloš Šućur (do 68kg).