Vesti
Sport
Derbi u Železniku, Zvezda čeka Borac
30.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Derbi u Železniku, Zvezda čeka Borac
U sredu uveče na programu je prvi od preostala dva "čina" borbe za prvo mesto u Superligi.
Crvena zvezda i Partizan bodovno su izjednačeni uoči poslednja dva kola Superlige Srbije, ali su crveno-beli po dva kriterijuma (jedan je "opipljiv", drugi se bazira na "slobodnoj proceni") bliži prvom mestu i prednosti domaćeg terena u polufinalu i eventualnom finalu plej-ofa.
Zvezda ima bolju koš-razliku u međusobnim susretima sa "večitim" rivalom, a uz to i lakši raspored, pošto dočekuje Borac i gostuje Dinamiku, dok Partizan ide u goste FMP Železniku, pa će u subotu biti domaćin Mega Leksu.
Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da će njegov tim neće voditi računa o rezultatima drugih utakmica.
"Osigurali smo jedno od prva dva mesta i sada ne razmišljamo o nekakvim scenarijima koji ne uključuju nas. Ono što je na nama, mi ćemo pokušati da odradimo. Protivnik nam je dobra ekipa, ABA ligaš, imaju talenta i potencijala", izjavio je za klupski sajt Džikić, koji je još od prošle sezone u više navrata obasipao komplimentima igrače FMP-a.
Tim iz Železnika je zajedno sa Megom obezbedio plasman u plej-of i u ABA ligu 2017/18, samo još treba da se vidi ko će biti treći, a ko četvrti.
Što se tiče Zvezde, kvalitet je pred duel sa Borcem apsolutno na njenoj strani. Verovatno najzanimljivije pred ovaj meč je u kom će sastavu nastupiti šampion, s obzirom na to da su Nejt Volters i Marko Simonović van stroja poslednjih 7-10 dana.
"Radimo i treniramo dobro, polako se i kompletiramo. Borac igra dobro kroz Superligu, imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača, ali mi želimo da osvojimo nove bodove, koji će nas zadržati na prvom mestu", rekao je Milko Bjelica, a preneo sajt KLS.