Vesti
Žuta štampa
MIKI MANOJLOVIĆ: Na naš žiri nije bilo političkih pritisaka
06.06.2017. 20:00
Izvor: Kurir
MIKI MANOJLOVIĆ: Na naš žiri nije bilo političkih pritisaka
Žiri 62. Sterijinog pozorja nije nagradio nijednu predstavu na festivalu, ali je jednoglasno odlučio da dodeli samo dve nagrade, i to „svim učesnicima“ i Specijalnu Sterijinu nagradu publici Pozorja
Član žirija 62. Sterijinog pozorja, glumac Predrag Miki Manojlović odgovorio je na optužbe Kokana Mladenovića da je odluka doneta pod političkim pritiskom.
On je dao izjavu za Radio Slobodna Evropa.
- Žiri je pažljivo analizirao ono što je video na Pozorju i njegovi članovi pitali su se šta da rade - da li da nastavimo propadanje Sterijinog pozorja, koje propada iz godine u godinu, a ovog puta još više i dublje nego do sada, zato što je promenilo format (mi kao žiri nemamo pravo o tome da govorimo, ali kao pojedinci imamo). Promenom formata, isključivog fokusiranja na takmičarski deo i na neophodni domaći tekst, izgubio se kvalitet - kazao je Manojlović.
Žiri 62. Sterijinog pozorja nije nagradio nijednu predstavu na festivalu, ali je jednoglasno odlučio da dodeli samo dve nagrade, i to „svim učesnicima“ i Specijalnu Sterijinu nagradu publici Pozorja.
U takmičarskoj konkurenciji bilo je ukupno devet predstava. Žiri su činili Isidora Žebeljan, Emina Elor, Nikita Milivojević, Aleksandar Popovski, Predrag Manojlović. Njihova odluka izazvala je kritiku dela stručne javnosti, a reditelj Kokan Mladenović ocenio je da je ravna terorističkom aktu.
Predrag Manojlović je dodao da je namera žirija bila da se otvori ozbiljan dijalog.
- Nije smisleno ovo što govorite zato što nikakvog političkog elementa niti pritiska nije bilo. To je potpuna besmislica - rekao je Manojlović.