Vesti
Svet
"Samo se zavalite i gledajte, Tramp će SAM SEBE da smeni"
14.06.2017. 20:00
Izvor: Blic
"Samo se zavalite i gledajte, Tramp će SAM SEBE da smeni"
"Tramp će sam sebe da sruši sa vlasti, demokrate samo treba da čekaju na istragu o Rusiji, i naročito na priče o savetniku Robertu Muleru", smatra predstavnica manjina u Predstavničkom domu Kongresa.
Pelosi veruje da ako je predsednik Amerike Donald Tramp otpustio Mulera, na šta ga neki njegovi saveznici ohrabruju, to bi bilo dovoljno da republikanci sami počnu ozbiljnoda reaguju protiv predsednika.
Članica Demokratske stranke u Kaliforniji, iznela je ovo mišljenje u utorak, tokom sastanka iza zatvorenih vrata, piše "Politiko". Kako piše ovaj list, njeno viđenje je bitno jer, iako javno odbacuje razgovore o impičmentu Trampa, ipak misli da će predsednik načiniti neki postupak koji će dovoljno naljutiti Kongres i naterati ga da reaguje.
U međuvremenu demokrate rizikuju da skrenupažnju na sebe kada bi trebalo da ostanu na Trampu i njegovim postupcima tokom istrage, smatra Pelosi. Direktor FBI Džejms Komi optužio je Trampa da je lagao o opstruikciji kriminalne istrage o Majklu Flinu. Takođe je rekao da ga je predsednik "pritiskao" da opusti omču oko ruskog pitanja. Juče je svedočio i Džef Sešns, gde je ispitivan o Komijevim komentarima i o tajnim sastancima koje je imao sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom.
Zato je Pelosino viđenje da Tramp i njegovi saveznici sami čine dovoljno da potencijalno ometaju istragu, i možda će tako pokrenuti i impičment, zbog čega nema razloga da se demokrate sada umešaju, jer bi u najgorem slučaju mogli samo da udalje od sebe neopredeljene glasače.