Vesti
Politika
Nova vlada imaće 21 člana - Vulinu odbrana, tri nova ministra
27.06.2017. 20:00
Izvor: Beta
Nova vlada imaće 21 člana - Vulinu odbrana, tri nova ministra
Predlog za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić stigao je danas u Skupštinu Srbije.
Za nove ministre su predloženi potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, nekadašnji gradski sekretar Goran Trivan i lider Srpske narodne partije Nenad Popović.
Ružić je predložen za ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Trivan za ministra za zaštitu životne sredine, a Popović za ministra bez portfelja zadužen za inovacije.
Brnabićeva je predložila i da Zoran Đorđević bude ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a Aleksandar Vulin ministar odbrane.
Dosadašnja ministarka bez portfelja zadužna za evropske integracije Jadranka Joksimović predložena je za ministarku za evropske integracije.
Potpredsednici Vlade i dalje će biti Ivica Dačić, Nebojš Stefanović, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić.
Na ministarskim mestima Brnabić je predložila da ostanu i ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Za ministra omladine i sporta opet je predložen Vanja Udovičić, ministra kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a za ministarku bez portfelja Slavica Đukić Dejanović i za ministra bez portfelja Milan Krkobabić.
Ana Brnabić u svom timu predložila je ukupno 18 ministara i tri ministra bez portfelja.
Sednica Skupštine Srbije o izboru Vlade zakazana je za sutra u 10 časova, saopšteno je iz parlamenta.
Na sednici je samo jedna tačka dnevnog reda - izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade Srbije.