Vesti
Sport
Đoković presrećan: Ovo je ostvarenje sna
30.06.2017. 20:00
Izvor: Blic
Đoković presrećan: Ovo je ostvarenje sna
Novak Đoković je bio oduševljen plasmanom u finale turnira u Istbornu, koje, kako sam ističe, i nije baš očekivao.
"Pre svega, čestitke Medvedevu. On je pokazao da pripada novoj, kvalitetnoj generaciji, i to ne samo u ovom meču, već i na nekoliko prethodnih turnira. Stvarno sam morao da se potrudim ne bih li ga savladao", rekao je Novak posle burnog susreta i pobede od 6:4, 6:4 u polufinalu.

On se potom osvrnuo i na svoj prvi nastup na ovom turniru.

"Znate, moram da kažem da volim galebove, a ovde se svi okreću ka njima zbog problema koje umeju da naprave. Pa opet, ja zbog sina često tražim po internetu pesme o galebovima, i... evo ih i sada, izgleda je to njihov odgovor. Iskreno, uživam ovde, sam grad je divan, a ljudi koji dolaze na tribine istinske vole, osećaju tenis", rekao je naš najbolji teniser.

On je istakao da je u Istborn, kao vimbldonsku pripremu, stigao da bi odigrao "nekoliko mečeva".

"Nadao sam se ja da ću dogurati dovoljno daleko da mogu da to onda ocenim kao dobru pripremu (za Vimbldon), ali je plasman u finale nešto idealno, ostvarenje iz snova, moglo bi se reći", naveo je Novak.

Upitan šta očekuje od finala, i to u trenutku kada je tek trebalo da se odigra drugi polufinalni meč između Gaela Monfisa i Rišara Gaskea, kroz ogroman osmeh je rekao:

"Da ću igrati bolje!".