Vesti
Svet
SAUDIJSKI KRALJ JE I KRALJ BAHATOSTI Na letovanje je poveo 1.000 "najbližih" ljudi, a kada vidite koliko ga je to koštalo TRLJAĆETE OČI
23.08.2017. 20:00
Izvor: Blic
SAUDIJSKI KRALJ JE I KRALJ BAHATOSTI Na letovanje je poveo 1.000 "najbližih" ljudi, a kada vidite koliko ga je to koštalo TRLJAĆETE OČI
Sudijski kralj Salaman poznat je kao čovek koji ne štedi - bilo da su u pitanju megalomanski projekti ili godišnji odmor. Ovo drugo koštalo ga je neverovatnih 100 miliona evra.
Omiljeno letovalište kralj Saudijske Arabije je Tanger u Maroku. Krajem jula uputio se na svoju omiljenu desetinaciju, a već na aerodromu sačekao ga je premijer Maroka Sadin Otmani.

Kralj Salman stigao je na godišnji odmor sa pratnjom od preko 1.000 ljudi. Za ministre, savetnike i rođake rezervisano je više od 800 soba u najluksuznijim hotelima u gradu. Takođe, iznajmljeno je preko 200 automobila, ali i sam kralj doneo je nekoliko luksuznih dvotočkaša. Angažovano je i nekoliko ketering kompanija da spremaju najkvaliteniju hranu onda kada je to kraljevskoj sviti potrebno. Koliko god zvučalo megalomanski, sve ovo nije ništa neobično za saudijskog kralja. Kada je u martu putovao u Indoneziju poneo je čak 459 tona prtljaga i dva "mercedesa". Ipak, tada je vodio manje osoblja sa sobom - samo 620.
Njegovi domaćini iz Maroka zadovoljno trljaju ruke. Sve skupa saudijski kralj, za letovanje platiće ceh od neverovatnih 100 miliona evra, odnosno 1,5 odsto planiranog prihoda od 6,5 milijardi dolara koliko Maroko očekuje da će zaraditi ove godine od stranih turista.

U okviru kompleksa u kome najradije letuje nalazi se čak i posebna bolnica, kao i luksuzni restorani. Renoviran je 2016. godine, a radovi su uključivali i dodavanje novih objekata, mesto za sletanje helikotera i veliki šator ispod kojeg se organizuju zabave.
Kralj Salaman ima mnogo nekretnina širom sveta, uključujući i stanove u Parizu, dvorac na Azurnoj obali i palatu u Marbelji.