Vesti
Žuta štampa
JELENINA PORODICA NA TRAGU UBICE
05.09.2017. 20:00
Izvor: Kurir
JELENINA PORODICA NA TRAGU UBICE
BEOGRAD - Fotografija na kojoj se vide nokti ubijene Jelene Marjanović dokazuje da je ubica uklonio tragove zločina jer je njene šake i nokte držao u abrazivnom sredstvu, najverovatnije varikini. Takođe, to što na Jeleninoj majici nisu nađeni tragovi krvi ukazuje na to da je ona ubijena na nekom drugom mestu, a ne na nasipu na kom je poslednji put viđena.
Ovo za Kurir tvrdi dr Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koga je, kao i advokata Predraga Savića, angažovala porodica Krsmanović kako bi se konačno saznala istina o ubistvu njihove rođake, pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) u aprilu 2016.Šipka je novinarima Kurira pokazao jezivu fotografiju sa šakom i noktima brutalno ubijene pevačice, koju zbog uznemirenja javnosti nismo objavili.

- Na noktima pokojne pevačice bio je crveni lak, koji je ubica hemikalijom koju je koristio najvećim delom potpuno uklonio. Podnokatni sadržaj je potpuno uništen i zbog toga ne postoji DNK profil koji bi doveo do ubice. Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledele, što ukazuje na to da su ruke najverovatnije potapane u neku hemikaliju - kaže Nenad Šipka.

Ova saznanja potvrđuju i analize Centra za forenzička istraživanja, rađene na osnovu ove fotografije.

- Jelenini prijatelji su nam dostavili fotografiju, za koju tvrde da je originalna, na kojoj se jasno vidi da je lak na noktima oštećen, najverovatnije abrazivnim sredstvom, moguće varikinom. To smo i eksperimentalno potvrdili - kaže Šipka.