Vesti
Svet
Uragan Irma je MONSTRUM
08.09.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Uragan Irma je MONSTRUM
Pogledajte fotografiju uragana Endrju iz 1992. godine i uragana Irme koji je prešao preko Kariba i kreće se ka Floridi. Preti i drugi uragan nazvan "Hose", koji je dostigao četvrtu kategoriju. "Spremite da bežite", kaže guverner Floride.
Američki predsednik Donald Tramp jasno je poručio svim građanima kojima preti opasnost od uragana Irme da se ne šale glavom i da poštuju preporuke nadležnih da se sklone.
Da je zaista reč o zastrašujućoj sili prirode svedoči i ova fotografija/gif. Upoređena je snaga uragana Endrju iz 1992. godine i uragana Irma.
Prema onome što se može videti na fotografiji, deluje da je Irma bar tri puta veća/jača od Endrjua.

GUVERNER FLORIDE: SPREMITE SE DA SVI BEŽITE!!!
Guverner Floride Rik Skot je danas izjavio ;da se svi stanovnici te jugoistočne države SAD, gde se u nedelju očekuje moćan i razarajući uragan Irma, "moraju spremiti za hitnu evakuaciju".
"Nemojte ignorisati naloge za evakuaciju .Zapamtite, mi možemo obnoviti vašu kuću, ali ne možemo vam obnoviti život. Svi stanovnici Floride bi trebalo da se pripreme za hitnu evakuaciju", rekao je Skot na pres konferenciji.
Florida ima više od 20 miliona stanovnika, a u prvom trenutku više od milion ljudi je bilo pod naređenjem za obaveznu evakuaciju na Floridi i u susednoj Džordžiji.

A DOLAZI I HOSE
U međuvremenu, SAD preti novi uragan - Hose - koji je ojačao je dostigavši veoma opasnu kategoriju četiri na skali jačine vetra Safir-Simpson, saopštio je američki Centar za uragane (NHC).