Vesti
Sport
Zvezda ide u Kataloniju po Ligu šampiona
02.10.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda ide u Kataloniju po Ligu šampiona
Crveno-beli saznali ime rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za najjače takmičenje.
Posle uspešnog učešća na kvalifikacionom turniru 2. kola, vaterpolisti BVK Crvena zvezda u odlučujućem dvomeču putovaće u Španiju.
Žrebom u ponedeljak određeno je da će ekipa Dejana Savića igrati za plasman u najjače takmičenje protiv katalonskog Sabadelja, kao i da će prvi meč biti odigran 14. oktobra u Beogradu, a revanš četiri dana kasnije - u Španiji.
Pobednik će izboriti mesto u grupnoj fazi najjačeg takmičenja, dok će poraženi nastaviti evro-jesen u četvrtfinalu Kupa Evrope, zajedno sa još tri poražena tima iz baraža za Ligu šampiona i još četiri tima koja će se plasirati iz osmine finala drugog po značaju takmičenja.
Mesto u baražu za Ligu šampiona izborila su po dva najuspešnija učesnika kvalifikacionih grupa, a potencijalni rivali crveno-belih bili su i rivali "na papiru" jači od Katalonaca - Jadran Herceg Novi i mađarski Orvušegetem, za koji igraju i dva "delfina" - Nemanja Ubović i Sava Ranđelović.
Grupa E (Zagreb): Spartak Volgograd 7, Jadran Herceg Novi 6, Mladost Zagreb 4, Duisburg 0.
Grupa F (Budimpešta): Marsej 7, Orvušegetem 6, Kanotijeri 4, Glifada 0.
Grupa G (Sabadelj): Breša 9, Sabadelj 6, Mornar Split 3, Utreht 0.
Grupa H (Oradea): Crvena zvezda 6, Sintez 6, Vuljagmeni 4, Oradea 3.
U slučaju prolaska kroz baraž, Zvezda će učestvovati u Grupi B Lige šampiona, a rivali će joj biti Steaua, Pro Reko, Šandau, Solnok, Olimpik Nica, Alfen i pobednik dvomeča Jadran (Crna Gora) - Marsej (Francuska).