Vesti
Sport
CRNOGORCI TVRDE: Dule nam oteo Bogdana!
11.10.2017. 20:00
Izvor: Kurir
CRNOGORCI TVRDE: Dule nam oteo Bogdana!
Crnogorci tvrde da je jedan od najboljih košarkaša Srbije Bogdan Bogdanović zapravo trebalo da igra za njihovu reprezentaciju!
Portal Antena M navodi da je Bogdanović kao kadet dobio ponudu da bude član selekcije Crne Gore i izražava žaljenje što "nikada nije zaigrao u dresu reprezentacije kojoj je pripadao svim srcem".
Portal svoju vest potkrepljuje fotografijom mladog Bogdanovića zagrljenim sa bratom od tetke Milošem Ćukovićem, a obojica drže podignuta dva prsta u obliku slova "L", što je crnogorski simbol za nezavisnost, koji su forsirali liberali.
Evo šta navodi Antena M:
"Šteta što dječak, lijevo na fotografiji, nije zaigrao u dresu države kojoj je pripadao srcem. Dva prsta u obliku slova "L" nedvosmisleno to potvrđuju.
A, mogao je.
Kad je Bogdanu Bogdanoviću bilo 16, dobio je poziv da zaigra za Crnu Goru. Pozvan je, tada, i njegov brat od tetke Miloš Ćuković.
Ćukovic se odazvao, došao na pripreme, ali je lom ruke brzo okončao njegovu košarkašku karijeru. Sa velikim uspjehom posvetio se taj beogradski Pivljanin studijama, završivši, kako saznajemo od njegovih prijatelja, prestižnu biznis akademiju u Londonu.
Bogdana je, po riječima jednog od aktera tih dešavanja, istaknuti strucnjak porijeklom iz Crne Gore, doveo iz KK Žitko u Partizan... ali uz uslov da prihvati poziv reprezentacije Srbije!
Ostalo je istorija... i jos jedna priča kako mala Crna Gora olako prepušta drugima velike igrace.
Dokad? To je pitanje kojim treba da se pozabave baš sve sportske strukture u dravi Crnoj Gori?
A Bogdanu puno sreće u NBA. Zaslužio je i igrom i ponašanjem".
Očigledno da se u ovom tekstu misli na bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića, koji je, prema Crnogorcima, najviše "kriv" što je Bogdanović danas zvezda Srbije.
Bogdan zaista ima rodbinu u Crnoj Gori, ali je rođen pre 25 godina u Beogradu. Košarku je počeo da trenira u KK Zvezdara, a nastavio u Žitku, da bi u Partizanu postao jedan od najboljih srpskih bekova.