Vesti
Žuta štampa
UOPŠTE NIJE ŠTEDELA REČI Popularna glumica ogorčena nakon što je saznala koliko novca država dodeljuje Rejfu Fajnsu za snimanje filma
12.10.2017. 20:00
Izvor: Blic
UOPŠTE NIJE ŠTEDELA REČI Popularna glumica ogorčena nakon što je saznala koliko novca država dodeljuje Rejfu Fajnsu za snimanje filma
Nakon problema oko malih iznosa nacionalnih penzija za umetnike, zbog čega se nedavno pobunila glumica Ljiljana Blagojević, još jedna njena koleginica osula je paljbu po uslovima pod kojima rade inostrani umetnici u našoj zemlji.
Ivana Mihić je saznala da će za snimanje filma Rejfa Fajnsa "Bela vrana" u našoj zemlji iz budžeta Srbije biti obezbeđeno nešto više od 62 miliona dinara. Odmah je bez ustezanja na svom instagram profilu, iznela svoj stav i pobunila se.
"Zašto toliko??? Nacionalne penzije naših vrhunskih umetnika su smanjene iako je to nagrada a ne penzija, a mnogima jos nije ni dodeljena jer je stopirana dodela zbog krize! Penzije i plate su umanjene velikom broju građana i još uvek traje taj proces pomaganja oporavku države. Ljudi, ponudite sjajne uslove za rad i najpovoljnije cene usluga vrsnim svetskim umetnicima tako da se njima isplati ovde da rade, a ne da im dajete novac iz kase koju maltene još uvek dotiraju mnogi zaposleni i penzioneri. Pomenuti umetnici dolaze iz daleko imućnijih zemalja od naše. Nije fer play ljudi", prilično revoltirana je napisala Ivana.
Pre samo nekoliko nedelja problem sa novcem iz budžeta koji bi trebalo da bude dodeljen umetnicima za snimanja, ali i nakom završene karijere, sa javnosti je podelila i Ljiljana Blagojević. Upravo zbog toga je naišla na veliki broj kritika, dok je bilo i onih koji su je podržali.