Vesti
Sport
Otpao jedan kandidat za selektora Srbije?
08.11.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Otpao jedan kandidat za selektora Srbije?
Dragan Stojković-Piksi produžio ugovor sa kineskim Gvangdžouom do 2021. godine.
Pominjao se kao jedan od najozbiljnijih kandidata da vodi Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji... Međutim, izgleda da je "otpao sa spiska", jer je saopšteno da je produžio ugovor sa kineskim Gvangdžouom za još četiri godine.
Navodno će po godini dobijati 9 miliona evra.
Dragan Stojković-Piksi, jedan od najboljih fudbalera Balkana svih vremena, ostaće, dakle, da radi u Kini, a da li to znači i da Fudbalski savez Srbije ne bi pristao na opciju da "sedi na dve stolice", odnosno da paralelno bude angažovan i na mestu selektora "orlova", videćemo...
S obzirom na dosadašnja iskustva, FSS želi "čoveka samo za sebe".
Ova vest sa dalekog Istoka može i da se protumači i na način da su sada potpuno otvorena vrata za angažovanje Veljka Paunovića (koji, doduše, ima ugovor sa američkim klubom Čikago Fajer), što i jeste želja velikog broja srpskih navijača (bar sudeći po raznim anketama).
Osim Paunovića pominjali su se i Ljubiša Tumbaković, aktuelni selektor Crne Gore (koji je, u međuvremenu, rekao da je zadovoljan svojim poslom), Hrvat Robert Prosinečki (odmah je demantovao informacije pojedinih hrvatskih medija), Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović, selektor Gruzije Vladimir Vajs...
Ko umesto Muslina?
Veljko Paunović Radomir Antić Dragan Stojković-Piksi Aleksandar Stanojević Robert Prosinečki Ivan Jovanović Ljubiša Tumbaković neki stranac (a da nije Prosinečki)