Vesti
Politika
Mali: Nisam u kampanji
28.11.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Mali: Nisam u kampanji
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas ne razmišlja o novoj kandidaturi za tu funkciju.
Kaže i da nije u kampanji za predstojeće beogradske izbore već da želi da predstavi građanima šta je urađeno u glavnom gradu u prethodne tri i po godine i kakvi su planovi za budućnost.
Mali je novinarima posle uručenja stohiljadite senior kartice kazao da se nikada ne bavi izborima ali je i dodao da ne može da obustavi svoje aktivnosti zbog predstojećeg glasanja u Beogradu.
"Niti znamo kada će ti izbori biti održani, niti ko će na njima učestovati. Meni je veliko zadovoljstvo i čast što sam imao priliku da vodim Beograd u prethodne tri i po godine. Imali smo grad na ivici bankrota a danas imamo stabilne finansije što nas čini kredibilnijim investitorima", rekao je Mali.
Po njegovim rečima, aktuelna gradska vlast smanjila je dug po glavi svakog stanovnika Beograda sa 628 na 304 evra.
"Od 2006. godine nezaposlenost u Beogradu nije bila manja. Pokrenuli smo ciklus investicija, od Beograda na vodi, rekonstrukcija bulevara do otvaranja fabrike poput Meite u Obrenovcu. To hoću da ljudi znaju", kazao je Mali u Skupštini Beograda.
On je naveo da je u narednoj godini planirana nabavka 100 novih gradskih autobusa i dodao da će taj posao obaviti "Siniša Mali ili neko drugi".
Upitan ko će biti kandidat vladajuće stranke za gradonačelnika Beograda i da li bi to mogao opet biti Siniša Mali, ministar za rad Zoran Đorđević kazao je da će kandidat biti "osoba iks".
"Kandidat će biti neko ko je najsposobniji, ko će voditi Beograd onako kako je to započelo rukovodstvo na čelu sa Sinišom Malim. Bitno je da Beograd ima autobuse, da svih 407.000 penzionera u glavnom gradu i 1.750.000 u celoj Srbiji koristi benefite senior kartice", kazao je Đorđević.