Vesti
Sport
Partizan: Meč sa Mornarom kao da je finale
22.12.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan: Meč sa Mornarom kao da je finale
Crno-beli u subotu se sastaju sa Baranima, a trener Nenad Čanak ističe da je za njegov tim to veoma bitna utakmica
Partizan u subotu od 17 časova u dvorani Aleksandar Nikolić ugostiće ekipu Mornara u 13. kolu ABA lige.
Trener crno-belih Nenad Čanak rekao je da je za njegov tim to izuzetno bitna utakmica, u kojoj će na raspolaganju imati sve igrače.
"Ova utakmica dolazi posle nesrećnog poraza od Limoža gde smo imali i skraćenu rotaciju i veliku potrošnju. Nadam se da ćemo protiv Mornara biti u kompletnijem sastavu, da će i pomoći i Novica Veličković i Strahinja Gavrilovićpom, a očekujem i da Vanja Marinković bude u sastavu", rekao je Čanak.
Partizan u ABA ligi ima skor 6-6, Mornar za nijansu slabiji učinak (5-7), ali tim iz Humske dobro pamti poraz koji su doživeli na početku sezone u Baru (81:83).
"Mornar je izuzetno atipična ekipa, sa dva izvanredna Amerikanca na spoljnim pozicijama i sa našim dojučerašnjim igračem Urošem Lukovićem na 'petici'. Takvih igrača je jako malo u ligi, dosta se atipično kreću. U ova dva dana smo pokušali i pokušavamo i dalje da se što bolje spremimo. Za nas je meč protiv Mornara, s obzirom na situaciju na tabeli i naše stanje, još jedno finale", naveo je Čanak.
I kapiten crno-belih Novica Veličković ističe da se radi o dobroj ekipi.
"Mornar je ekipa za respekt, pogotovu što smo u prvom delu tamo doživeli poraz u poslednjim sekundama. Pokazali su nam da znaju da igraju košarku. Igraju dosta brzo i imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku. Za nas je to jako važna utakmica, svaka je finale i ne smemo nikoga da potcenimo, nego da u svakom meču odigramo maksimalno", naglasio je Veličković.
Meč Partizan - Mornar igra se u subotu od 17 časova u Beogradu, a prodaja karata je od 10 časova na dan utakmice na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić"
PAROVI 13. KOLA
petak
MZT - FMP 20.00
subota
Partizan - Mornar 17.00
Olimpija - Cibona 17.00
Cedevita - Zadar 19.00
Budućnost - Igokea 21.00
ponedeljak
Mega - Zvezda 18.00
TABELA: Zvezda 10-2, Budućnost 10-2, Cedevita 9-3, Partizan 6-6, Zadar 6-6, FMP 5-7, Igokea 5-7, Cibona 5-7, Olimpija 5-7, Mornar 5-7, Mega 4-8, MZT 2-10.