Vesti
Sport
Slovenci se povlače sa EP?
16.01.2018. 20:00
Izvor: Mondo
Slovenci se povlače sa EP?
Rukometna reprezentacija Slovenije razmišlja da da napusti takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj nezadovoljna sudijskim odlukama
Evropska rukometna federacija (EHF) odbila je žalbu Slovenaca dan nakon sporne utakmice sa Nemačkom na Evropskom prvenstvu i registrovala je postojećim rezultatom (25:25).
"EHF je odbacio našu žalbu jer, kako kažu, nemamo pravo prigovora na odluke sudija i delegata. Odluka sudija je poslednja, bez obzira na to da li je u skladu sa pravilima igre ili ne", preneli su hrvatski mediji izjavu direktora reprezentacije Slovenije Uroša Mohoriča.
Litvanske sudije su nekoliko sekundi preka kraja donele odluku da Blažu Blagotinšeku daju crveni karton jer je bio u krugu centra i ometao izvođenje lopte i dosudili sedmerac kao kaznu koji su Nemci iskoristi za izjednačenje.
Sudije su 10 minuta gledale video snimak i donele kontroverznu odluku, posle čega je selektor selekcije Slovenije Veselin Vujović revoltiran stao na gol da brani sedmerac.
Predsednik Slovenačkog rukometnog saveza Franjo Boninc i saradnici odlučiće uskoro da li će napraviti radikalan potez i napustiti Zagreb uoči poslednjeg meča prve faze Evropskog prvenstva.
Slovenija posle dva meča ima samo jedan bod, uz remi sa Nemačkom izgubila je od Makedonije (25:24), kada je Vujović takođe imao mnogo primedbi na suđenje.
Slovenci bez obzira na odbijenu žalbu EHF ne žele da odustanu. Razmišljaju o privatnoj tužbi i pokretanju postupka pred Međunarodnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani.
"Idemo do kraja. Razmatramo podizanje tužbe protiv EHF, kao i o prijavi Međunarodnom sportskom sudu u Lozani. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti odboijanje tužbe od strane EHF", izjavio je generalni sekretar Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić za "24ur".