Vesti
Žuta štampa
ROĐENU SESTRU IVICE DAČIĆA ZNAMO IZ SERIJE PORODIČNO BLAGO: Živeli su u bedi, roditelji su skupljali šipurak i pečurke da ih školuju, a ona je glumu napustila zbog ovog posla
23.01.2018. 20:00
Izvor: Kurir
ROĐENU SESTRU IVICE DAČIĆA ZNAMO IZ SERIJE PORODIČNO BLAGO: Živeli su u bedi, roditelji su skupljali šipurak i pečurke da ih školuju, a ona je glumu napustila zbog ovog posla
Glumica koju smo dobro zapamtili u seriji "Porodično blago", Emica Dačić, sestra je Ministra spoljnih poslova Ivice.
Ona je mlađa sestra, a njih dvoje su celo svoje detinjstvo proveli zajedno u rodnoj Žitorađi.
Malo je poznato da u seriji "Porodično blago" Dačićeva sestra tumači lik sekretarice Zorice koja radi u kancelariji kod sudije Ljubomira Starčevića poznatijeg kao Ljuba Ris.
Posledni put na malim ekranima imali smo prilike da je vidimo u seriji "Mirs kiše na Balkanu" gde je glumila Spaseniju.
Iza sebe ima više od deset uloga, ali nakon što se 2011. zaposlila u Ministarstvu unutrašnjih poslova, oprostila se od glume.
ako će mnogi verovatno reći da ju je tamo zaposlio brat, Emica i te kako ima kvalifikacije za ovo mesto.
Završila je dva fakulteta, Pedagogiju u Prištini i Akademija dramskih umetnosti u Beogradu.
Njen bra, Ivica Dačić je u jednom intervjjuu ispričao kako su njih dvoje odrastali.
"Potičem iz siromašne kuće... Odrastao sam u Žitorađi, a južnjački mentalitet je drugačiji, nije se tamo darivalo. Nisam imao takvu vrstu odnosa s roditeljima da mi kupuju poklone za Novu godinu. Još je meni rođendan 1. januara, pa sam dobijao jedan poklon. Zato, kad sam dobio bicikl, nije bilo veće sreće od moje. Odrastao sam skromno i sa 15 godina se odvojio od kuće. Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak. Zato sam se mnogo obradovao kad smo dobili telefon, mogao sam da se čujem s njima... Ipak, najveća želja mi je oduvek bila da odem na novogodišnji filharmonijski koncert u Beču. Austrijske kolege su mi ove godine priredile iznenađenje - obezbedile su mi karte, pa ako me premijer pusti, za 49. rođendan biću u Beču", rekao je jednom prilikom Dačić i tada se pohvalio karijerom svoje sestre:
"Evo, moja sestra Emica je završila pedagogiju i glumu, pojavila se u nekoliko serija i predstava - i to je to. Svi su je gledali kao sestru Ivice Dačića", iskren je bio političar.