Vesti
Svet
Japanska princeza koja se ODREKLA TITULE zbog ljubavi mora da odloži venčanje
06.02.2018. 20:00
Izvor: Blic
Japanska princeza koja se ODREKLA TITULE zbog ljubavi mora da odloži venčanje
Venčanje japanske princeze Mako odloženo je do 2020. godine, saopšteno je danas iz carske palate, preneli su japanski mediji.
Mako i njen verenik i kolega sa studija Kei Komuro verili su se lane u septembru, preneo je AP. koji podesća da je Mako najstarija unuka cara Akihita.
Kako su preneli japanski mediji, vencanje planirano za novembar odloženo je za 2020. godinu zbog nedostatka vremena da se isplanira.
Japanski mediji su preneli da je Mako navela u saopštenju da su se njih dvoje odlučili da se venčaju nakon što japanski car Akihito abdicira sa prestola.
Japanski car Akihito (84) najavio je da će abdicirati 30. aprila 2019, a naslediće ga već sutradan prestolonaslednik Naruhito.
Japanska princeza Mako se zbog ljubavi prema mladiću koji nije kravljevskog porekla i za kojeg želi da se uda, odriče svoje titule.
Japansko kraljevsko pravo striktno nalaže da se princeza odrekne svoje titule nakon udaje za običnog građanina.
Mako i Kei su se upoznali 2012. godine u restoranu u Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u Tokiju gde su oboje studirali.
Slična situacija se dogodila i 2005. godine kada se princeza Sajako, tetka princeze Mako, takođe, udala za čoveka koji nije plemićkog porekla.