Vesti
Žuta štampa
BIO JE KRALJ 90-IH I ŽENE SU PADALE NA NJEGOV OSMEH: Onda je stigao turbo-folk i nestao je! Evo kako DANAS IZGLEDA!
07.03.2018. 20:00
Izvor: Kurir
BIO JE KRALJ 90-IH I ŽENE SU PADALE NA NJEGOV OSMEH: Onda je stigao turbo-folk i nestao je! Evo kako DANAS IZGLEDA!
Boban Zdravković je postao megapopularan devedesetih, odmah posle raspada Jugoslavije, kada je na ovim prostorima zavladao turbo-folk.
Svi se sećaju Bobanovih hitova „Marakana“, „Lagala me jedna Maja“, „Ne dolazi u moj san“, „Ptičica“, ali njega već dugo nema u javnosti.
Tokom osamdesetih ovaj Nišlija izdao je nekoliko uspešnih albuma, a 1986. godine na albumu "Klinka" ubo je megahit "Ne dolazi u moj san", koji i danas na nastupima izvode njegove kolege.
I tokom devedesetih nastavio je da niže hitove kao što su "Ciganima srce daću", "Pogledaj u nebo", "Lagala me jedna Maja", "Marakana"...
Njegov najjači adut bio je njegov osmeh i šarm, a kada je 2007. godine prikazan animirani film "Džet set" u kom je sa Sejom Kalačem igrao glavnu ulogu, Zdravković se ljubazno zahvalio autoru filma.
Poslednjih godina Bobana retko možemo videti na televiziji, osim ako prezentuje neku novu pesmu, jer od muzike nije digao ruke. I dalje je vrlo tražen kako u našoj zemlji, tako i u celom regionu i najčešće peva na privatnim veseljima.
"Danas je moderno da se štancuju pevači i pesme, za sve su krivi kompjuteri. Mnogo se brzo živi, pa nam je takva i muzička scena. Svako se snalazi i prilagođava situaciji kako zna i ume. Nisam blizak ni sa kim sa estrade, ne družim se ni sa jednim kolegom. Sa svima sam u dobrim odnosima, javimo se i pozdravimo kad se sretnemo, ali se na tome završi", rekao je Boban
Bobana Zdravkovića oduvek je posebno volela bugarska publika, pa poslednjih godina često tmao nastupa i snima pesma za njihovo tržište.