Vesti
Svet
Rusija besni: Ko je odgovoran za smrt?
27.03.2018. 20:00
Izvor: Mondo
Rusija besni: Ko je odgovoran za smrt?
Hiljade ljudi okupilo se u Kemerovu u Sibiru odajući poštu tragično poginulim u požaru u tržnom centru i zatražilo odgovore: "Ko je kriv za ovu tragediju?". Reagovao i Putin: "Kriminalni propusti!".
"Tražimo pravdu", "Ubice!", uzvikivali su građani Kemerova koji su se okupili u centru tog ruskog grada u Sibiru tražeći odgovore na pitanje - ko je odgovoran za tragediju u tržnom centru, gde je u požaru nastradalo 64 ljudi, od čega čak 41 dete!
Požar u trgovačkom centru u Kemerovu u Sibiru izbio je u nedelju na poslednjem, četvrtom spratu, gde je kompleks bioskopa i igraonica. Ovaj region, koji je središte rudarstva i teške industrije u zapadnom Sibiru, proglasila je tri dana žalosti.
Okupljeni građani, među kojima su bili i članovi porodica nastradalih u ovom požaru, smatraju da je ova užasna nesreća moarala da bude izbegnuta, ali da je za sve kriv ljudski faktor, odnosno nemar.
Sa tim se saglasio i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je danas doputovao u Kemerovo, da izrazi saučešće porodicama nastradalih.
"Ovo što se dogodilo nije rezultat sukoba ili neočekivana eksplozija gasa u rudniku. Ljudi, deca su došli da se opuste, igraju. Govorimo o demografiji a gubimo toliko ljudi, zbog čega? Zbog kriminalnog nemara i aljkavosti", poručio je Putin.
Istraga bi trebalo da da odgovore, a sve zanima kako je moguće da su izlazi u slučaju opasnosti bili blokirani. Čak je i protivpožarni alarm bio isključen.
Nekoliko odgovornih iz tržnog centra i obezbeđenja objekta je privedeno na saslušanje.