Vesti
Sport
U21 "klasik": Srbija preslaba za Italijane!
27.03.2018. 20:00
Izvor: Mondo
U21 "klasik": Srbija preslaba za Italijane!
Prilika za revanš, nadamo se, baš u Italiji na prvenstvu za mlade!
Srbija se u petak "prošetala" Gibraltarom (6:0), ali ovog utorka na "Karađorđu" rival je bio daleko ozbiljniji - i odneo je pobedu!
Domaćini narednog prvenstva za mlade - Italijani - odigrali su sjajno drugo poluvreme, u meču koji nisu nimalo shvatili "prijateljski", i iskoristili pad u igri naše reprezentacije. Posle jedne kontre u 51. minutu Luka Vido je postigao gol za pobedu "azurina".

SRBIJA - ITALIJA 0:1 (0:0).
Bio je ovo pravi "klasik" kada su u pitanju dueli mladih reprezentacija pošto je ovo čak deseti put da su "orlići" za rivala imali selekciju Italije o 21 godine. I upisali su četvrti poraz!
Srbija je veoma dobro "ušla" u utakmicu i odlično igrala ispred gola Italijana, videli smo lepe akcije i "pete" Jovića, Pantića i Radonjića, dok je igrom rukovodio sjajni Saša Lukić, ali ne i prave prilike za naš sastav.
Tek dobar šut Pantića u 30. minutu, a utisak je da smo neke od lepih akcija shvatili neozbiljno. Stoga su i izostali konkretni pokušaji.
U drugom - Italija preuzima konce igre…
Odlično je Ćeri otvorio kontru po desnoj napadačkoj strani i iskoristio to što se okliznuo Miroslav Bogosavac, a u nastavku akcije lopta je stigla na suprotnu stranu do Luke Vida koji je preciznim udarcem po zemlji savladao rezervnog golmana Đorđa Nikolića.
Srbija je potpuno "potonula" nakon tog gola i u seriji grešaka dobro je da to nije bilo kažnjeno i golom iz kontre, a ekipa je ponovo "došla sebi" po ulasku Ivana Šaponjića, umesto Luke Jovića, koji je odmah u 63. minutu imao opasnu šansu, ali je lopta otišla pored gola i malo probudila oko 2.000 tihih navijača na novosadskom "Karađorđu".
Tim se u finišu meča znatno izmenio, napravio je naš selektor šest izmena, ali ulasci Adžića, Mićina i Šapnjića nisu doneli toliko željeni pogodak.