Vesti
Politika
Vučić: Užasna vest, patnje ruskog naroda osećamo kao svoje
29.03.2018. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Užasna vest, patnje ruskog naroda osećamo kao svoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Rusije u Beogradu, otvorenu povodom tragedije u Kemerovu u kojoj su život izgubile 64 osobe, među njima i više od 40 dece.
Predsednik Vučić je napisao da u ime Republike Srbije i u svoje lično ime izražava najdublje saučešće predsednuku Rusije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodicama stradalih.
- Srpski narod žali za žrtvama među kojima ima i dece. Ova užasna vest pogodila je i uzdrmala ne samo celu Rusiju već i Srbiju, jer srpski narod oseća patnje i ruskog naroda kao i svoje. Uveren da ćemo u budućnosti deliti dobro i zlo nadam se da ovakvih tragedija nećemo imati - napisao je Vučić.
Rusi uvek mogu da računaju na srpsku podršku kao što mi Srbi znamo da će Rusija koju vodi Vladimir Vladimirovič Putin uvek biti uz Srbiju, poručio je Putin.

- Neka je s Bogom prosto i neka je laka crna zemlja svim stradalima u Kemerovu - napisao je Vučić.
Nakon toga, Vučić je položio buket od 10 crvenih ruža ispred ambasade Rusije, gde građani ostavljaju cveće i pale sveće.
Požar u tržnom centru u Kemerovu izbio je u nedelju na četvrtom spratu, na kome se nalaze bioskop i dečiji zabavni centar i zahvatio je oko 1.600 kvadratnih metara. Život su izgubile 64 osobe, od toga 41 dete.