Vesti
Sport
Vuletić o FSS: Gde su te moćne sile? Manji klubovi privilegovani
05.04.2018. 20:00
Izvor: B92
Vuletić o FSS: Gde su te moćne sile? Manji klubovi privilegovani
Potpredsedniik kluba Vladimir Vuletić komentarisao je odluke Disciplinske komisije da se Zvezdi i Partizanu oduzmu po dva boda zbog verbalnih ispada.
Crno-beli su najavili žalbu, a spremni da idu i na Međunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS).
“Dragiša Binić je prilikom izricanja presuda rekao da ‘ti klubovi’, misleći na Partizan i Crvenu zvezdu, treba da budu srećni što nisu strožije kažnjeni, iako je bilo određenih insistiranja. Koje to više sile da utiču na Disciplinsku komisiju? Gde su te moćne sile koje očigledno ima u mislima Dragiša Binić“, rekao je potpredsednik crno-belih u izjavi za TV Partizan.
Poslednjih dana Radnički i Vojvodina „ratuju“ međusobnim saopštenjima, a Vuletić se čudi zbog čega se član IO FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić tim povodom ne oglašava.
“Imamo kakofoniju različitih glasova, različitih klubova, koji se, gotovo, utrkuju u razmeni saopštenja u poslednje vreme. Radnički sa Nišave, FK Vojvodina, koji je, takođe, glasao protiv uvođenja VAR tehnologije, a sada je svestan koliko je ova inicijativa Partizana bila blagotvorna. Četiri kluba Superlige su, odmah nakon što su Partizan i Zvezda kažnjeni, požurili da se oglase i gromko pozdrave odluke disciplinskih organa i poručivali da 'ne sme da bude privilegovanih'. Izgleda su upravo ti, takozvani, mali 'klubovi' privilegovani”, zaključio je Vuletić.
Osim Dragiše Binića, na meti Vuletića našle su se i legende Partizana.
“Nećemo dozvoliti da budemo žigosani. Ova nedelja je, inače, Strasna nedelja. Jude, koje su spremne da za 30 srebrnjaka urade svašta i danas ima. Mnogo ih je. Recimo, neke ‘legende’. To su jeftine Jude za 30 srebrnjaka“, smatra Vuletić.