Vesti
Sport
Alimpijević: Enis se nije uklopio, Čović sveža krv
17.04.2018. 20:00
Izvor: B92
Alimpijević: Enis se nije uklopio, Čović sveža krv
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je pred početak KLS sezone da da njegov tim želi da osvoji prvenstvo.
Crveno- beli na startu Superlige igraju protiv ekipe Mladosti u sredu od 18 časova.
"Želim dobru košarku i svima dobre partije, a da nas sve zaobiđu povrede. Imam ogroman respekt ka timovima i posebno trenerima iz KLS jer znam šta sve moraju da prođu da bi došli dovde. Crvena zvezda ulazi sa jedinom idejom, da osvoji prvenstvo. Međutim, jos nekoliko klubova zeli isto i to je potpuno opravdano. Pre svih Partizan, ali i ostali", rekao je na konferenciji za medije pred početak KLS lige.
Alimpijević je prokomentarisao i odlazak Dilana Enisa kao i povratak doskorašnjih igrača FMP Filipa Čovića i Aleksu Radanova.
"Enis otišao jer se nije uklopio i nije radio ono što je zamišljeno. Nije tu stvar u Enisu, već bilo kom igraču. On nije shvatio kolika je žrtva potrebna za igranje u Zvezdi. Nije bitan ličan učinak, već uticaj koji imate na ekipu. Dilan je veliki profesionalac, dobar igrač. Vidim da je već našao klub i želim mu puno sreće”, rekao je trener crveno-belih i dodao:
Čović i Radanov su sveža krv, nova energija, ali i želja da daleko bolje izgledamo u finišu sezone.
Neizvestan je i ostanaka Milka Bjelice.
"Znaće se danas ili sutra. Nije tajna da je odigrao ispod nivoa, za tako iskusnog evroligaškog igrača, koji je gotovo deceniju igrao EL".
Na pitanje novinara da li ostaju Feldin i Ročesti Alimpijević je odgovorio:
"Obojica ostaju, nema smisla komentarisati svaki naslov. Tejlor ima dobru sezonu i značajnu ulogu i nema izlaz iz ugovora, tako da...Čini mi se da je sreća obostrana, a kruna bi svakako bila i za nas i za njega, titula prvaka Srbije", zaključio je Alimpijević.