Vesti
Sport
PODGORIČANI SE DOGOVORILI SA BERTOMEUOM Bokan: Igraćemo Evroligu, a Zvezdi želim...
26.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
PODGORIČANI SE DOGOVORILI SA BERTOMEUOM Bokan: Igraćemo Evroligu, a Zvezdi želim...
Prvi čovek KK Budućnost Dragan Bokan izjavio da već sada može da se kaže da je klub iz Podgorice siguran učesnik Evrolige sledeće sezone jer će ispuniti sve obaveze, ali i poželeo Crvenoj zvezdi da se brzo vrati u društvo najboljih na Starom kontinentu.
Budućnost je sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige slavila nad Zvezdom i prekinula trogodišnju dominaciju crveno-belih na Jadranu.
"I dalje uživamo u najvećem uspehu kluba u istoriji, osvajanju ABA lige i plasmanu u Evroligu. Moram da potvrdim da je Budućnost član Evrolige za narednu sezonu i sigurno će igrati u tom takmičenju na jesen. Bez ikakvih nedoumica", rekao je Bokan Tanjugu u Podgorici.
Bokan je u utorak bio u Barseloni i dogovorio praktično sve detalje sa direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom.
"Razgovarao sa Bertomeuom, potvrdili smo skoro sve stvari. Zahvalio bih se premijeru Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću i posebno budućem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji je otkad sam stigao u Budućnost bio maksimalna podrška da se stvore svi uslovi da osvojimo ABA ligu".
Bokan ističe da je klub dobio potvrdu da će Vlada Crne Gore bezrezervno pomoći u ispunjenju minimalnih uslova za takmičenje u Evroligi.
"Sve smo jasno precizirali sa Bertomeuom i nema nikakvih prepreka, rešićemo sve zahteve do kraja avgusta".
On je poručio da je KK Budućnost ponos cele Crne Gore, ali i poželeo Crvenoj zvezdi dosta uspeha u narednom periodu.
"Zahvalio bih Crvenoj zvezdi na velikom spektaklu i borbi u finalu, uspeh je još veći kada se zna koliko veliki klub smo pobedili. Želim da Zvezda u narednom periodu opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi", zaključio je Bokan.