Vesti
Sport
SRBIN KOJI JE UŠAO U ISTORIJU Oduševljenje u NBA zbog dolaska našeg stratega u Finiks
03.05.2018. 20:00
Izvor: Blic
SRBIN KOJI JE UŠAO U ISTORIJU Oduševljenje u NBA zbog dolaska našeg stratega u Finiks
Naš strateg Igor Kokoškov ispisao je istoriju košarke u NBA ligi, pošto će postati prvi strateg van Severne Amerike koji će sedeti na klupi nekog tima u najjačem prvenstvu na svetu.
Srpski stručnjak će u naredne tri godine predvoditi Finiks Sanse, a malo je reći da su njegovi bivši igrači, kao i nekadašnji asovi tima iz Arizone, presrećni zbog takvog epiloga.
Prvi je Kokoškovu čestitao trener Jute Kvin Snajder, kome je naš strateg bio asistent u prethodne tri godine.

- Znamo se otkad sam bio na Djuku, a on je bio trener u Misuriju. Sarađivali smo sjajno, dugo smo prijatelji i ja sam veoma srećan zbog njega. Juta mnogo gubi, ostaje bez sjajnog stručnjaka, koji se dokazao svuda gde je radio. Navijaću za njega, s obzirom na to da mi je prijatelj - istakao je šef stručnog štaba "džezera".
Oduševljenje zbog dolaska Kokoškova na klupu Sansa nije krio ni Stiv Neš, legenda ovog kluba.
Presrećan je bio i Goran Dragić, plejmejker Majamija, koji je sa Kokoškovim prošlog leta osvojio sa Slovenijom zlato na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.
- Čestitke Igoru Kokoškovu! Zaslužio je to, sjajan je trener. Želim mu mnogo sreće - napisao je na Tviteru iskusni organizator igre.
Čestitkama se priključio poljski centar Marčin Gortat...
... kao i mnogi drugi košarkaši, među kojima su: Džered Dadli, Zoran Dragić, Edo Murić.
Igor Kokoškov je dočekao šansu u NBA ligi, imaće priliku da radi sa izuzetno mladim timom, čime je samo potvrđeno da Srbija s pravom nosi epitet "zemlja košarke". Pokazao je to naš stručnjak, koji će postati prvi čovek iz Evrope, koji će predvoditi neki tim iz najjače lige na svetu.