Vesti
Žuta štampa
"Smrt Avićija za mene je lična iako smo dva odvojena sveta"
04.05.2018. 20:00
Izvor: B92
"Smrt Avićija za mene je lična iako smo dva odvojena sveta"
Najpoznatiji srpski DJ Marko Nastić proslavlja 20 godina od početka karijere zahvaljujući kojoj je zaradio titulu pionira srpske tehno scene.
"Utisak je da je ova profesija danas dostupnija - ranije je bilo potrebno mnogo više truda da se upošte dođe do muzike, a nisi ni mogao da je puštaš bez ozbiljnog tehničkog znanja. Sada je situacija dosta lakša za mlađe di džejeve, jer je tehnologija veoma napredovala, i nije pod obavezno da fizički znaš da miksuješ", rekao je Nastić za magazin Original (u izdanju Nedeljnika i Fondacije Novaka Đokovića).
On je govorio i o smrti Dj Avićija. Avićijev odlazak, kažu muzički kritičari, predstavlja "odrastanje" mladog muzičkog pravca. Ima li EDM kvalitet da bi mogao da opstane kao pravac, ili je ipak reč o "one hit wonder", Nastić, kaže:
"Video sam i neke od najboljih di džejeva da, kada počnu s intenzivnim radom, ujedno gube na kvalitetu, a samim tim verovatno i na zdravlju. Mislim da je ključ svega u balansu i promišljanju situacije, koliko god to zvučalo izlizano", kaže on.
"Iako smo Avići i ja dva odvojena sveta što se muzike tiče, njegov gubitak je za mene donekle ličan, jer smo se bavili istim poslom", rekao je za magazin Original.