Vesti
Svet
Tramp konačno otkrio KADA I GDE će se sastati sa Kim Džong Unom
10.05.2018. 20:00
Izvor: Blic
Tramp konačno otkrio KADA I GDE će se sastati sa Kim Džong Unom
Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da će se sa severnokorejskim liderom kim Džong Unom sastati 12. juna u Singapuru.
- Dugoočekivani sastanak mene i Kim Džong Una biće održan u Singapuru 12. juna. Obojica ćemo učiniti da taj trenutak bude poseban za mir u celom svetu - napisao je Tramp na svojoj stranici na Tviteru.
Tramp je ranije rekao da će mesto i vreme sastanka biti uskoro objavljeni, a u medjuvremenu su mediji svakodnevno spekulisali s tim u vezi.
Južnokorejski političar i bivši poslanik vladajuće partije Čoi Dža-sung rekao je danas da će se istorijski samit verovatno održati u Singapuru 13. juna.
On je novinarima rekao da je Singapur najverovatniji kandidat za lokaciju ovog istorijskog sasreta kao i da bi dvojica lidera mogla da stignu u tu zemlju 12. juna.
Dvojica lidera verovatno uglavnom će razgovarati o denuklearizaciji Severne Koreje i mogućem uspostavljanju diplomatskih odnosa, kaže Čoi, prenosi Jonhap.
"Pregovori bi mogli da budu komplikovani, jer Severna Koreja traži američke garancije za odustajanje od svog nuklearnog programa", rekao je južnokorejski političar.