Vesti
Sport
Đoković: Nije kraj sveta
10.05.2018. 20:00
Izvor: Danas
Đoković: Nije kraj sveta
Nakon što je izgubio u drugom kolu mastersa u Madridu od Kajla Edmunda najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da mora da nastavi da se nada će se njegova igra popraviti.
– Vidite, bile su očigledno neke stvari koje nisu funkcionisale dobro, ali moram da nastavim da radim i da se molim i da se nadam da će moja igra postajati jača i bolja kako mečevi budu prolazili. Posebno kada su u pitanju veliki turniri, protiv kvalitetnih igrača. Probao sam, ali danas nije bio moj dan, nadam se da će biti neki drugi – rekao je Đoković.
Đoković će posle neuspeha u Madridu, gde je u prvom kolu savladao Keija Nišikorija, izgubiti bodove i pašće na 18. mesto na ATP listi.
– Znate, nije kraj sveta. Bavim se ovim sportom mnogo godina i imao sam mnogo uspeha. Pokušavam sebe da podsetim na to i budem zahvalan. U isto vreme, niko me ne forsira da se bavim ovim sportom. Igram ga zato što volim i to je ono što me čini srećnim. Sve dok volim tenis, nastaviću da se borim – zaključio je Đoković.
Na drugoj strani trijumf nad nekada prvim reketom sveta za Kajla Edmunda je uspeh karijere. Pri tome Britanac je juče nastavio pobednički niz pošto je bio bolji i od Davida Gofana (6:3, 6:3) što mu je obezbedilo plasman u četvrtfinale.
– Bilo je sjajno iskustvo pobediti Novaka. Izgubio sam od njega tri puta. On je legenda. Takav utisak imate prvi put igrate protiv njega. Ali sada nakon što sam stigao prethodno do polufinala Australijan opena vreme je da pokušam da pobedim neke od ovih momaka. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao danas, pogotovu u trećem setu.
Ovaj trijumf verovatno će omogućiti Edmundu da se po prvi put nađe među top 20 i postane najboljeplasirani britanski igrač, s obzirom na odsustvo Endija Mareja sa terena poslednjih meseci.
– Moj cilj je bio da uđem među Top 20, ne postoji razlog zašto u tome ne bih uspeo. Morate da postavite ciljeve i mislio sam da je to ostvarivo. Veoma am zadovoljan što sam uspeo. Ipak u tenisu čim ispunite jednu ambiciju postavljate novu, i pokušavate da budete bolji – rekao je Edmund.