Vesti
Sport
O NBA, DENVERU, MEGI
24.05.2018. 20:00
Izvor: Blic
O NBA, DENVERU, MEGI
O NBA, DENVERU, MEGI Jokić otkrio: Ne igram za Srbiju ovog leta
Nikola Jokić je stigao u Srbiju i odmah bodrio bivši tim Mega Bemaks protiv Partizana u četvrtfinalu Superlige, i tom prilikom je otkrio da neće igrati za reprezentaciju Srbije ovog leta.

Našeg NBA asa i centra Denvera očekuju rešavanje sudbine u najjačoj ligi na svetu, jer treba da dobije novi ugovor. Zato neće biti na raspolaganju u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. u Kini. - Pričao sam sa selektorom Saletom Đorđevićem, zna kakva je situacija sa mojim ugovorom u NBA i ne planira me za letnje reprezentativne akcije. Za dalje ćemo videti... Što se tiče novog ugovora, do 7. jula se ne zna ništa - rekao je Jokić.Kratko se osvrnuo i na pojedine zamerke što nije igrao za "orlove" na prošlom Evrobasketu.

- Bilo, pa prošlo.

Jokić je prošle sezone blistao u NBA ligi i postavio brojne rekorde. Bio je glavni igrač Denvera.

- Cilj je da mi svaka sezona bude bolja i da napredujem. Takođe, da i Denver napreduje stepenik po stepenik, nismo uspeli da se domognemo plej-ofa iako smo bili jako blizu. Valjda ćemo uspeti sledeće sezone. Provodim i više vremena na terenu, možda dobijam i više lopti.

Otkrio i kakav mu je plan za predstojeće leto.

- Sad baš i ne radim na sebi, ali počinjem za devet dana. Dolaze mi treneri iz Amerike i spremam se polako. Leto ću provesti u Srbiji što više, u Somboru, a plan je da se u avgustu vratim u Ameriku.
Jokić je bodrio bivši klub, nije zaboravio da se direktno iz Mege otisnuo u NBA ligu.

- Čudno mi je da gledam Megu, prošlo je tri godine da nisam u evropskoj košarci, iako igram za reprezentaciju, ali sve deluje drugačije. Koristim ove dane da odmaram i uživam u pauzi.