Vesti
Politika
Vučić: Srbija se bori za Kosovo iz ambisa u koji ju je gurnula prethodna vlast
29.05.2018. 20:00
Izvor: Beta
Vučić: Srbija se bori za Kosovo iz ambisa u koji ju je gurnula prethodna vlast
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da se Srbija danas bori da iz ambisa uradi nešto oko Kosova, pošto je prethodna vlast pečatirala kosovsku nezavisnost.
"To mi govori čovek, ako mislite na ono o čemu je govorio gospodin (Vuk) Jeremić, koji je stavio ne samo pečat već i zalepio prethodno koverat a onda i vosak dodao na koverat kosovske nezavisnosti, zajedno sa prethodnim rukovodstvom, insistirajući na glupom, neodgovornom i neozbiljnom pitanju za Međunarodni sud pravde i time umnogome otežao naš položaj da se danas borimo i iz ambisa u koji su nas doveli pokušamo nešto da uradimo oko Kosova", rekao je Vučić novinarima.
Posle učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, Vučić je rekao i dane razmišlja ni o kakvom "pakovanju kofera", već o tome kako da nastavi da se bori za Srbiju i njene građane "koji dobro znaju ko radi dobro a ko ne radi ništa".
"Kofere neću da pakujem svakako, ali Saša Janković uvek razmišlja o koferima, grčenju, koferima ili šta bi da nosi po koferima. Ja o koferima nikad nisam razmišljao, biću u Srbiji, boriću se za građane Srbije", rekao je Vučić.
On je dodao da je napredak koji Srbija pravi "sve vidljiviji" i dodao da je to razlog zašto je "kod nekih nervoza sve veća".
"Zato oni traže po svaku cenu i na svaki način da pokušaju uvredama i pretnjama nekog da uplaše", rekao je Vučić.
Vučić je danas u Parizu učestvovao na paneluZapadni Balkan: Evropska unija i nadmetanje velikih sila, zajedno sa albanskim premijerom Edijem Ramom i makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom.