Vesti
Svet
Decenijama je GLUMIO SAUDIJSKOG PRINCA
01.06.2018. 20:00
Izvor: Blic
Decenijama je GLUMIO SAUDIJSKOG PRINCA
Decenijama je GLUMIO SAUDIJSKOG PRINCA i maznuo MILIONE, a kada je policija upala u njegov dom imala je šta da vidi
edan muškarac sa Floride koji se decenijama pretvarao da je saudijski princ prizano je da je kriv za uzimanje više miliona dolara od prevarenih investitora.

Antoni Žinjak, koji se predstavljao kao Kaled al Saud, priznao je da je kriv za krađu identiteta i za prevaru u utorak.

Kako je saopšteno iz kancelarije državnog tužioca, lažni princ i njegovi saradnici su izmislili da poseduju investitorsku kompaniju i nazvali je "Marden Williams International LLC" u junu 2015. godine i prilazili investitorima kojima su nudili "ekskluzivne poslovne mogućnosti", piše "Majami herald". Prema jednoj od njihovih shema oni su ubedili žrtve da ulože novac u akcije stvarne saudijske kompanije, ali koja još uvek nije izašla na tržište. Tako su žrtve, verujući da kupuju akcije te kompanije, dali novac Žinjaku, a jedan od investitora mu je dao oko pet miliona dolara.Žinjak je vodio ekstravagantan život i po svemu sudeći delovao autentično. Ovaj 47-godišnjak je kupio i vilu na ostrvu Fišer, ekskluzivnoj lokaciji nedaleko od Majami Biča do koje se može doći samo trajektom ili helikopterom.

Govorio je ljudima da ima diplomatski imunitet, vozio je "ferarija" sa lažnim diplomatskim registarskim tablicama. Davao je skupe poklone poput nakita i slika.

U martu 2017, lažni kraljević je pokušao da kupi hotel od više miliona dolara u Majamiju i boravio je u njemu koristeći kreditnu karticu sa imenom stvarnog člana saudijske kraljevske porodice.

Žinjak je takođe koristio nekoliko alijasa za međunarodna putovanja. U novembru je odleteo iz Londona u Njujork koristeći falsifikovan pasoš, pre nego što ga je konačno uhapsila policija.

Kada su pretražili njegov dom u Majamiju pronašli su brojne neautorizovane kreditne kartice, finansijska dokumenta stvarnih Saudijaca iz kraljevske porodice, municiju, hiljade dolara,...
Ovo nije prvi put da je Žinjak uhapšen zbog lažnog predstavljanja kao saudijski kraljević.

Kako je pisao list "Blejd" iz Ohaja, Žinjak je sa 17 godina počeo da glumi Saudijca i da vrši prevare po hotelima, robnim kućama, prodavnicama automobila,...

Za slične zločine je optuživan nekoliko puta, najpre 1991. godine, pa 1994, pa 1996, 2002. i 2006. godine. Izvodio je prevare po Kaliforniji, Mičigenu, Ohaju, Ilinoisu, Njujorku i na kraju na Floridi.

Suđenje će mu početi u avgustu.