Vesti
Sport
"VATRENI" GLASALI
19.07.2018. 20:00
Izvor: Blic
"VATRENI" GLASALI
Igrači Hrvatske doneli odluku da li Kaliniću, izbačenom iz ekipe tokom Mundijala, dati medalju
Mnogo bure se u svetskoj, a naročito hrvatskoj javnosti, diglo oko odstranjivanja Nikole Kalinića iz fudbalske reprezentacije koja je potom osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu. Kada je takmičenje okončano, njegovi dosadašnji saigrači iz tabora "vatrenih" glasanjem su odlučivali da li da pomenuti hrvatski napadač dobije mundijalsku srebrnu medalju.
U emisiji HRT-a "Otvoreno" je, pored ostalih, gost bio portparol Fudbalskog saveza Hrvatske, Tomislav Pacak. Tom prilikom razgovaralo se i o budućnosti reprezentacije, ali i o tome hoće li medalja pripasti i Kaliniću, kog je selektor Zlatko Dalić udaljio iz reprezentacije već na samom početku šampionata, jer je odbio da uđe u igru kao zamena, u meču prvog kola protiv Nigerije.
- To da je izbačen je malo prejaka reč, on je odlukom selektora ipak udaljen iz ekipe i to se na kraju očigledno pokazalo kao dobra odluka. Što se tiče medalje, ono što ja znam, je da će Nikola Kalinić odlukom igrača i stručnog štaba takođe dobiti svoju medalju - kazao je Tomislav Pacak, a prenosi "Jutarnji list".