Vesti
Sport
Srbija overila prvo mesto i plasirala se u četvrtfinale EP
20.07.2018. 20:00
Izvor: Večetnje novosti
Srbija overila prvo mesto i plasirala se u četvrtfinale EP
Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Slovačkom 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0) overila je prvo mesto u grupi D za direktan plasman u četvrtfinale Evoropskog prvenstva u Barseloni
SRBIJA je očekivano lako overila plasman u četvrtfinale 33. EP u Barseloni. Razlika u klasi između vaterpolista i Slovaka bila je evidentna, utakmica trećeg kola grupe B bez neizvesnosti, bez draži, kao jači trening - 13:5 (5:1. 3:3, 2:1, 3:0). "Delfine" će se 24. jula (17.00) za ulazak u polufinale boriti najverovatnije sa Mađarskom, koja je u nedelju u osmini finala apsolutni favorit protiv Holandije.
Andrija Prlainović je primetio da je moglo da bude i 20:5, ali ni gol-razlika nije bitna. Naš tim je sa tri pobede obezbedio prvo mesto u grupi i plasman među osam. Misli naših igrača, koje osigurava Unika OS, kao da su bile već u tom budućem duelu.
- Previše smo promašivali, već smo mislima u četvrtfinalu. Sa sigurnošću očekujem Mađare u tom duelu za koji ćemo se spremati naredna tri dana - rekao je iskusni Andrija Prlainović.
Duel sa Slovačkom otvoren je silovito, posle 5:0 sve je bilo rešeno. Publika se zabavljala burno pozdravljajući retke golove Slovaka. Malo opuštanje naših igrača omogućilo je Slovacima da "priprete" (8:5), ali je u nastavku opet dominirao naš tim i završio sa 13:5.
Selektor Dejan Savić nije bio previše raspoložen za priču:
- Bilo je dobrih momenata u odbrani, ali nismo dobro probijali njihovu zonu. Prvi deo posla smo uradili, čekamo protivnika u četvrtfinalu.
"Delfini" su danas često pogađali i stativu ili prečku, tako da Slovaci mogu da budu zadovoljni kako su prošli. Dvostruki strelac Sava Ranđelović zadovoljan je i što sunce nije bilo prejako:
- Bila nam je ovo prva utakmica u prepodnevnim satima i nije bilo loše. Sunce nam nije išlo u oči. Svi smo se osećali dobro, igrali koliko je trebalo. Sada nam predstoji najvažnije, četvrtfinalni duel. Svi očekujemo Mađare, to je realna prognoza, ali da sačekamo njihovu utakmicu pa da pričamo o narednom rivalu.
Naš tim je imao relativno visok procenat šuta, od 32 pokušaja 13 je završilo u mreži Slovaka što je dobrih 40,6%. Najprecizniji su bili Mandić, Aleksić i Jakšić sa po 2 gola iz 3 šuta, Rađelović je imao 2/4, Ćuk je šutirao 2/5 a kapiten Filipović 2/6. Slovaci su bili (ne)precizni 26/3% (5/19) što svedoči o igri naše odbrane.
- Bilo je tvrđe nego što smo mislili. Probali smo neke akcije, ovu pauzu moramo za Mađare da iskoristimo na pravi način. Prvenstvo tek počinje. Sunce nije smetalo, kako nama, tako i njima, tako da nemamo pravo da se žalimo - primetio je Gojko Pijetlović.