Vesti
Žuta štampa
TO JE DOBRA PRILIKA! EVO O ČEMU RAZMIŠLJA NIKOLA ĐURIČKO: Kalim se za drugi životni poziv, HVALA BJELOGRLIĆU!
31.07.2018. 20:00
Izvor: Kurir
TO JE DOBRA PRILIKA! EVO O ČEMU RAZMIŠLJA NIKOLA ĐURIČKO: Kalim se za drugi životni poziv, HVALA BJELOGRLIĆU!
Nikola Đuričko našao se sa druge strane kamere, u ulozi reditelja za "Žigosane u reketu", nove serije Dragana Bjelogrlića.
"Prisustvujem snimanjima naravno, radio sam šest dana dok smo snimali u kafani, a evo i baš danas snimamo, tačnije pauza mi je za ručak. Ovaj projekat je deo jedne ozbiljne mašine, ima petoro reditelja i ja sam jedan od njih. Imam nekoliko zadataka i meni je drago da budem deo jednog ovakvog projekta. To je dobra prilika da ja malo sebe 'kalim' za drugi poziv, hvala i producentu Bjelogrliću i koproducentu Tomici Palikoviću, što su imali razumevanja, a ja sam imao ambicije da tako nešto i uradimo", izjavio je Nikola.
Kaže da je ključ u strpljenju, što se tiče saradnje i uopšte rada na ovom projektu u ovakvoj režiji.
"Moje kolege glumci su vrlo strpljivi sa mnom, kao i ja sa njima. Uopšte nisam strog kao reditelj. Tu smo da se pomažemo. Ja eto kao glumac imam možda neku prednost u komunikaciji sa kolegama, a tehnički mi pomažu svi iz ekipe i vrlo smo svi dobri", otkriva on.
Kako je ovo njegov rediteljski debi, evo da li je postojalo nešto čega se pribojavao pre početka snimanja.
"Nisam se ničega pribojavao, imam dosta iskustva, gledao sam materijale, prisustvovao snimanju, moje kolege reditelji su bili strpljivi sa mnom, kao i kolege glumci. Naravno da su mi pomogli, ali to je bio deo razumevanja procesa pravljenja jedne serije. S druge strane, da sam počeo da se bavim hirurgijom, to bi možda bio šok, ovako ne", kroz osmeh je izjavio on.
Nikola ne krije da bi i u budućnosti voleo da ovako radi na projektima.
"Što da ne, meni se čini da je to kao neka ekstenzija bavljenja ovim poslom, filmom, televizijom i pozorištem", zaključio je Đuričko.