Vesti
Sport
SRPSKI FUDBAL DRMA NOVI SKANDAL! ŠOK U SUBOTICI! Uhapšen direktor Spartaka zbog LAŽNIH UGOVORA PRILIKOM PRODAJE IGRAČA!
20.11.2018. 20:00
Izvor: Kurir
SRPSKI FUDBAL DRMA NOVI SKANDAL! ŠOK U SUBOTICI! Uhapšen direktor Spartaka zbog LAŽNIH UGOVORA PRILIKOM PRODAJE IGRAČA!
Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsila tri osobe, medju kojima i odgovorno lice fudbalskog kluba "Spartak" iz Subotice, koji su osumnjičeni za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja, saopštio je danas MUP.
Prema nezvaničnim informacijama koje prenose mediji, u pitanju je direktor Spartaka Dragan Đorđević.
"Uhapšeni su D.Đ. (52), koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i V.Z. (33) i D.V. (28) koji su osumnjičeni za pranje novca.D.Đ. je osumnjičen da je kao odgovorno lice fudbalskog kluba "Spartak" iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara", stoji u saopštenju.
V.Z. i D.V. su osumnjičeni da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.
"Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je podneta krivična prijava u edovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca", stoji u saopštenju.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.