Vesti
Politika
Vučić: Spreman sam da govorim o Kosovu u Skupštini Srbije
17.05.2019. 20:00
Izvor: Beta
Vučić: Spreman sam da govorim o Kosovu u Skupštini Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da govori pred Narodnom skupštinom o Kosovu - odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.
On je gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju "Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu", da veruje da, nažalost, "začarani krug na Kosovu i Metohiji" nije zatvoren.
Povodom izjava Kadri Veseljija da je "Niš stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima" za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, kao i to da su "naši stari Prištinci došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije", predsednik Srbije ja rekao da bi "voleo da dođe u Niš i Kuršumliju, da vidi kako to izgleda i kako će to da mu uspe".
Vučić je kazao da će na sve te provokacije Prištine, Srbija "reagovati uzdržano i smireno" da ne izgubimo kredibilitet u međunarodnoj zajednici, ali i da će "zaštiti svoj narod".
On je dodao da će Srbija na odluke Prištine reagovati i donošenjem nekih opštih akata u Skupštini kao i donošenjem podzakonskih akata u Vladi.
Predsednik Srbije je izjavio i da su "mnogi vodili hajku protiv njega" zbog ideje razgraničenja oko kosovskog pitanja, a da "nisu znali o čemu se radi, i sve to vreme nisu ni pitali".
"Godinu dana vode hajku protiv mene zbog ideje razgraničenja, a sad kažu da 'ne znaju o čemu se radi'. Kako vodite hajku protiv nečega, a ne znate o čemu se radi? A za sve to vreme niste ni pitali, a bio sam spreman za dijalog sa svima koji su hteli da razgovaraju o Kosovu", rekao je Vučić na RTS-u.
On je kazao da mnogi želeli da dočekaju trenutak da kažu: "Svako rešenje koje donesete je loše".
Vučić je dodao da je bio spreman da rizikuje mnogo toga, ali da je to nemoguće u uslovima kada "niko neće da stane uz vas".