Vesti
Sport
DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE! Novi selektor, nove promene! Dvojac ponovo u reprezentaciji Srbije!
12.06.2019. 20:00
Izvor: Kurir
DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE! Novi selektor, nove promene! Dvojac ponovo u reprezentaciji Srbije!
Mladen Krstajić je blizu odlaska sa klupe reprezetnacije Srbije, a to automatski znači i da će se dva igrača vratiti u nacionalni tim.
Kako smo već ranije i pisali, gotovo je sigurno da će Luka Milivojević i Matija Nastasić ponovo biti deo reprezentacije. Odlazak Krstajića ujedno znači i njihov povratak.
Srbija će u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 7. septembra protiv Portugalije, zatim i sa Luksemburgom i Ukrajinom sa novim selektorom, dobiti i nove-stare igrače.
Takođe, kao što smo tada najavaili u reprezentaciju će se vratiti i Nemanja Matić, koji će se do tada oporaviti od povrede.
Podsetimo, novi selektor biće Ljubiša Tumbaković čije će ''ustoličenje'' biti sutra od 14 časova, kada će i formalno biti smenjen dosadašnji selektor Mladen Krstajić.
Ispred Tumbakovića biće postavljen samo jedan cilj - plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, uoči nastavka kvalifikacija u septembru kada "orlovima" dolazi u Beograd prvak Evrope Portugalija.
Reprezentacija Srbije posle tri utakmice ima četiri boda u B kvalifikacionoj grupi, isto koliko i Luksemburg, ispred je Ukrajina sa 10, a iza Portugalija sa dva iz isto toliko mečeva, dok Litvanija ima jedan.
Ljubiša Tumbaković (66) je u trenerskoj karijeri radio u Radničkom iz Novog Beograda, Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK-u iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. je bio selektor Crne Gore. Sa "sokolovima" se rastao pre nekoliko dana kada je odbio da vodi meč protiv reprezentacije tzv. Kosova.