Vesti
Politika
Prištinske vlasti ostavile 150 malih kamera po šumama, misle da smo GLUPI
03.07.2019. 20:00
Izvor: Blic
Prištinske vlasti ostavile 150 malih kamera po šumama, misle da smo GLUPI
Priština svojim potezima želi da poruči Srbima na severu Kosova i Metohije da treba da zaborave na Srbiju, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o situaciji na KiM.
On je odbacio, kao licemerne, navode o lažnoj i veštački izazvanoj humanitarnoj krizi. Kazao je i da je situacija na severu KiM sve teža, da je do sada zaplenjeno 16 kamiona sa robom, da su vozači privođeni, kao i da je pucano na kombi sa robom.
- Cilj svih poteza Prištine, od toga da primoraju Srbe sa severa KiM da kupuju albansku, a ne srpsku robu, zabrane slobode govora, hapse i proteruju sve koji se protive njenoj politici, jeste da uspostavi kontrola nad severom i da proteraju Srbi sa teritorije Kosova i Metohije - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kako je naveo, teškoće sa snadbevanjem robom su počele odmah posle uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.
- Transport je bio prebačen na alternativne puteve. Kada neko uvede takse od 100 odsto, on vam je zabranio trgovinu. Niko nije spreman da plaća duplo veću cenu za jedan artikal - rekao je Vučić.