Vesti
Svet
SAD: Oluja dovela do kolapsa u saobraćaju, hiljade letova odloženo
02.12.2019. 20:00
Izvor: B92
SAD: Oluja dovela do kolapsa u saobraćaju, hiljade letova odloženo
Milioni ljudi na severoistoku SAD suočili su se sa prvom značajnom olujom ove sezone, zbog koje je širom države otkazano na stotine letova.
Prema portalu "FlightAware", tokom nedelje je otkazano 800 letova u SAD, dok je više od 7.100 letova odloženo ili je kasnilo, što je zakomplikovalo i povratak kući putnicima koji su, tradicionalno, putovali tokom Dana zahvalnosti.

Više stotina letova otkazano je u Čikagu, San Francisku, Njuarku i Bostonu. Letovi su kasnili i do četiri i po sata na međunarodnom aerodromu u San Francisku, dok je avion avioprevoznika "Delta" skliznuo sa piste nakon sletanja u Bafalu, u saveznoj državi Njujork.Letovi sa aerodroma u Bostonu, Nju Dzerziju, Filadelfiji i Njujorku kasnili su i po nekoliko sati zbog lošeg vremena. U Njujorku je u nedelju padala ledena kiša, zbog koje avioni nisu mogli da polete na vreme sa aerodroma JFK i La Gvardia. Međutim, tokom dana se situacija stabilizovala, pa je uveče samo njujorški aerodrom La Gvardia prijavio kašnjenja letova zbog lošeg vremena. Sneg i kiša otežali su i drumski saobraćaj širom SAD.

Oluja, koja je počela na zapadnoj obali nekoliko dana uoči Dana zahvalnosti, potrajaće do utorka, kažu meteorolozi.