Vesti
Politika
Šta su jedan drugom poklonili Putin i Vučić
05.12.2019. 12:00
Izvor: B92
Šta su jedan drugom poklonili Putin i Vučić
Soči -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin uručili su jedan drugom poklone posle današnjeg sastanka u rezidenciji ''Bočarov ručej''.Ruski predsednik poklonio je srpskom kolegi pušku kralja Milana Obrenovića iz 19. veka koju su Rusi, kako su objavili pojedini srpski mediji, kupili na jednoj aukciji.
Predsednik Putin je, kako se navodi, odlučio da pušku pokloni predsedniku Vučiću i tako je vrati srpskom narodu u vlasništvo."Puška kralja Milana Obrenovića, dar predsednika Putina. Izvanredna čast, veliko hvala", napisao je Vučić na Tviteru.
Predsednik Vučić je Putinu poklonio ikonu preobraženja Gospodnjeg koja je, takođe, iz 19. veka.
Predsednik Srbije izjavio je da čast kakvu mu je ruski predsednik Vladimir Putin priredio u Sočiju nije doživeo u životu.
"Putin me pratio do automobila, to nisam doživeo, hvala mu na tome, hvala mu na gostoprimstvu, to do sada nisam doživeo", rekao je predsednik Srbije novinarima nakon zajedničke konferencije sa ruskim predsednikom.
On je dodao da ga je Putin pratio do vrata jedino kada ga je jednom ranijom prilikom, posle zvaničnih razgovora, posetio u kući, privatno... "Ovde je izašao, čekao da automobil podje, da krenem i mahao.
Time je na poseban način želo da pokaže gostoprimstvo i ukaže čast našoj delegaciji i našem narodu u Srbiji", rekao je predsednik.
Predsednik je izrazio zadovoljstvo i time kako ga je srpska dijaspora dočekala u Sočiju. "Svi oni su naši ambasadori", poručio je predsednik.