Vesti
Sport
Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?
13.12.2019. 12:00
Izvor: B92
Šta je Partizanu donela pobeda nad Astanom?
Pobeda nad Astanom značila je Partizanu mnogo više od pukog prestiža i dostojanstvenog oproštaja od Evrope za ovu sezonu.Osim što su zaradili dodatnih 570.000 evra, crno-beli su i povećali svoj UEFA koeficijent na 22,000 za narednu sezonu.
To će skoro izvesno omogućiti Partizanu da narednog leta bude nosilac u svim kvalifikacionim rundama ukoliko crno-beli budu igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, uključujući i plej-of.Osim toga, ukoliko se Partizan plasira u grupnu fazu LE, imaće mesto u najmanje trećem "šeširu" na žrebu, a ukoliko se poklope i rezultati ostalih ekipa, možda čak i u drugom što znači mnogo povoljniji žreb nego ove i prethodnih sezona.
Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Partizan i Crvena zvezda nisu uspeli da dovedu Srbijudo 15. mesta i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Štaviše, Srbija u sezoni 2021/2022 neće imati nijednog predstavnika u Ligi Evrope, već će se šampion boriti za LŠ, a preostala tri tima nastupiti u novoformiranom takmičenju Konferencijskoj ligi.