Vesti
Sport
"Titula u Melburnu bi mi značila mnogo"
05.01.2020. 20:00
Izvor: B92
"Titula u Melburnu bi mi značila mnogo"
Novak Đoković je u subotu pobedio Kevina Andersona na ATP kupu i tako 2020. godinu otvorio pobedom. Drugi teniser sveta se uveliko priprema za misiju odbrane trofeja na Australijan Openu na kojem je do sada slavio rekordnih sedam puta.
Takmičenje na ATP kupu će mu svakako mnogo značiti, pre svega na podizanju forme kako bi 20. januara bio maksimalno spreman za najveća iskušenja koja slede u Melburn parku. Novaka su pitali koliko bi mu značilo da osvoji ponovo pehar u Melburnu.
"Bilo koja Grend slem titula, a posebno ona na turniru na kojem sam uradio tako mnogo tokom karijere, značila bi mi mnogo. To je jedan od najvećih razloga zbog kojih se i dalje takmičim. Da osvojim Grend slem, da budem u poziciji da se borim za najveće titule, one koje su najvažnije u našem sportu", izjavio je Đoković.
Srpski teniser veruje da će i ovog puta igrati bitnu ulogu kada je reč o Grend slem turnirima, posebno prvom u sezoni.
"Australijan Open je, kao što sam rekao, uvek bio moj omiljeni turnir, pre svega zbog toga kako se osećam na terenu. Nadam se da ću i sada biti u dobroj poziciji da se borim za trofej", zaključio je Novak.