Vesti
Žuta štampa
Gasi izdavačku kuću, vadi se iz dugova!
05.01.2020. 20:00
Izvor: Svet
Gasi izdavačku kuću, vadi se iz dugova!
Nakon što je sud u Prijedoru usvojio rešenje o zapleni imovine zbog duga prema Erminu Erku Elezoviću, Halid Muslimović odlučio je da ugasi svoju diskografsku kuću „Haliks rekords“ sa sedištem u Sarajevu.
Kako bi zaštitio bar nešto imovine u svom vlasništvu, bosanski pevač se odlučio na radikalne poteze. On je preko svog advokata Milenka Tomića podneo zahtev za stečaj svog preduzeća, a Okružni privredni sud je pre nekoliko dana doneo rešenje o otvaranju predstečajnog postupka. Za privremenog stečajnog upravnika je imenovan Željko Dragičević iz Kozarske Dubice, koji je za bosanske medije kratko rekao da nije imao uvid u dokumentaciju ovog preduzeća.
Inače, prema zvaničnim podacima, svi računi Halidove diskografske kuće su blokirani, a 2018. ona je završila u gubitku od 61.395 maraka. „Plavi čuperak“ je s „Haliks rekordsom“ najbolje poslovao 2016, kada je prijavio dobit od 1,3 miliona maraka.
U ovoj muzičkoj kući, izuzev Muslimovića, pesme su uglavnom snimali manje poznati i neafirmisani izvođači.
Podsećamo, pevaču se sudi za nanošenje telesnih povreda Sonji Bašić u leto 2018. godine. Bivša ljubavnica ga je tužila da ju je 27. jula na putu iz Kozarca ka Banjaluci u svom automobilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao.
Pored nje, Halida je tužio i Ermin Elezović zbog duga starog 30 godina. Osnovni sud u Prijedoru doneo je odluku o usvojenju zahteva za izvršenje da se Muslimoviću popišu, procene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 evra.