Vesti
Sport
Dan V: Lajović otvara, a Đoković zatvara program na AO
23.01.2020. 12:00
Izvor: B92
Dan V: Lajović otvara, a Đoković zatvara program na AO
Srpski teniseri će petog dana otvorenog prvenstva Australije igrati prvi i poslednji meč na "Rod Lejver Areni", odnosno "Margaret Kortu". Objavljen je raspored za peti dan nadmetanja na Australija openu.
Srpski predstavnik Dušan Lajović prvi će izaći na teren oko 1 čas posle ponoći, kada će se sastati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Oni će svoj duel igrati na drugom najvećem terenu u Melburnu, čuvenom "Margaret Kort", dok će Novak Đoković igrati poslednji duel dana na "Rod Lejver Areni".
Drugi reket sveta i branilac trofeja na Australian Openu, igraće protiv japanskog tenisera Jošihita Nišioke. To će biti drugi Đokovićev duel protiv nekog Japanca na ovom turniru, pošto je u prethodnom kolu eliminisao Tacumu Ica sa 3-0 u setovima.
Đoković će na "Lejveru" igrati posle dva meča ženskog singla. Prvo će "domaćica" Ešli Barti igrati protiv Ruskinje pod zastavom Kazahstana Jelene Ribakine, dok je drugi duel između Amerikanke Serene Vilijams i najbolje kineske igračice Ćang Vang.
U večernjem programu prvo će Japanka Naomi Osaka, inače prošlogodišnja pobednica, igrati sa senzacionalnom 15-godišnjom Amerikankom Kori Gof.
Za kraj je ostavljena poslastica. Švajcarski as Rodžer Federer, šestostruki osvajač, sastaje se s Australijancem Džonom Milmanom, dužnikom s Ju-Es opena 2018, pošto ga je izbacio u osmini finala.