Vesti
Politika
Stefanović odgovorio Tanji Fajon: Stav je baziran na POLITIČKOJ PRISTRASNOSTI
23.01.2020. 20:00
Izvor: Blic
Stefanović odgovorio Tanji Fajon: Stav je baziran na POLITIČKOJ PRISTRASNOSTI
Potpredsednik vlade i šef Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Nebojša Stefanović izjavio je da mu je žao što Tanja Fajon izjave o stanju u Srbiji ne bazira na činjenicama i konkretnim aktivnostima koje vlada preduzima, već na sopstvenoj političkoj pristrasnosti.
- Žao mi je što Fajon nije uspela da prevaziđe simpatije prema odredjenim političkim strukturama u našoj zemlji. Nedopustivo je iznositi niz paušalnih ocena o stanju u Srbiji, a da se za to ne navede čak nijedan konkretan primer - rekao Stefanović za Tanjug, reagujući na ocene poslanice EP Tanje Fajon da se Srbija nalazi u političkoj krizi, da su demokratija i sloboda medija ozbiljno ugroženi, jer nacionalni kanali ne tretiraju sve političke stranke jednako.
Stefanović je naveo da Srbija nije evropska zemlja u kojoj ubijaju novinare, već u kojoj sve političke stranke mogu da iznose svoja mišljenja, sa kojima je javnost odlično upoznata.
Kako kaže, u Srbiji opozicija može da kaže šta god želi, da izmisli bilo šta i da ima dovoljno medija, koji će to objaviti, bez ikakve provere istinitosti tih tvrdnji, kao što bi, ističe, uradili mediji u Zapadnoj Evropi.
- Svaka tvrdnja, ma koliko bila neistinita i neproverena, pojavljuje se u medijima, bez da građani ikada dobiju makar izvinjenje za brutalne laži“ - kaže Stefanović.