Vesti
Svet
Muškarac u Češkoj i dete u Slovačkoj žrtve oluje
05.02.2020. 20:00
Izvor: B92
Muškarac u Češkoj i dete u Slovačkoj žrtve oluje
Najmanje dvoje ljudi poginulo je u oluji sa snažnim vetrom, kišom i snegom koja je zahvatila centralnu i istočnu Evropu. U Slovačkoj jedno dete je poginulo, a drugo ozbiljno povređeno kada je vetar oborio kućicu na autobuskoj stanici, saopštila je policija.
U blizini Praga poginuo je vozač automobila na koji je palo drvo, a češke vlasti navode da je sneg izazvao velike poremećaje u saobraćaju. Glavni auto-put D8, koji vodi ka Nemačkoj, blokiran je u blizini gradova Usti i Labem na severu Češke, a zastoj je trajao nekolio sati, javlja dopisnik agencije AP iz Sarajeva.
Na severu te zemlje prevrnuo se autobus sa 12 putnika, a povređene su tri osobe.
Oko 16.500 domaćinstava ostalo je bez električne energije.
U Bosni i Hercegovini usled jakog snega i oluje prevrnulo se nekoliko kamiona zbog čega je saobraćaj na različitim putevima bio blokiran.
Ski-centri oko Sarajeva su zatvoreni zbog snažnog vetra zbog kojih ne rade ski-liftovi i žičare.
U Hrvatskoj je zbog vetra koji je dostigao brzinu od 185 kilometara na čas prekinut trajektni saobraćaj između jadranskih ostrva i kopnenog dela zemlje.
Snažan vetar obarao je drveće u Zagrebu i oštetio pojedine zgrade, a saobraćaj za kamione između priobalnog i kontinentalnog dela Hrvatske je obustavljen.