Vesti
Politika
Gojkovićeva sazvala novo zasedanje parlamenta
10.02.2020. 20:00
Izvor: B92
Gojkovićeva sazvala novo zasedanje parlamenta
Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, na zahtev 154 narodna poslanika, sazvala je vanredno zasedanje parlamenta. Ona je navela da će se zasedanje održati u sredu 12.februara, sa početkom u 10 časova.
Narodni poslanici razmatraće Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika suda u sudovima opšte i posebne nadležnosti u Republici Srbiji, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i više predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva. Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2020. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Biće razmatrani i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2020. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Razmatraće se i predlozi odluka o davanju saglasnosti na Rebalans finansijskog plana Agencije za energetiku Republike Srbije za 2019. i 2020. godinu, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.