Vesti
Sport
Đokovićev čas tenisa Hačanovu za polufinale Dubaija!
27.02.2020. 20:00
Izvor: B92
Đokovićev čas tenisa Hačanovu za polufinale Dubaija!
Novak Đoković se ekspresno plasirao u polufinale turnira u Dubaiju pobedom nad Karenom Hačanovim. Srpski teniser je savladao Rusa sa 2-0 u setovima (6:2, 6:2) posle sat vremena i šest minuta tenisa i zabeležio 16. pobedu ove sezone u isto toliko mečeva.
On je povećao prednost nad Karenom na 3-1 u međusobnim susretima, a za finale će se boriti sa pobednikom duela Monfis – Gaske u petak, najranije od 16 časova. Zanimljivo je napomenuti da Đoković protiv svojih potencijalnih narednih protivnika ima zbirno 29 pobeda i 1 poraz (16-0 sa Monfisom, 13-1 sa Gaskeom).
Najbolji teniser planete održao je čas tenisa mladom Rusu i ni u jednom momentu nije dopustio da pitanje pobednika bude nesigurno.
Prvi napad Novak je izvršio u trećem gemu meča, kada je fenomenalnim riternima oduzeo protivniku servis bez izgubljenog poena i poveo sa 3:1.
Od rezultata 1:1 usledila je neverovatna serija srpskog igrača, koji je osvojio 18 od 22 naredna poena, napravio dupli brejk izuzetno lako, posle iznuđene greške protivnika, i poveo sa 5:1.
Tada je usledio nagli i jedini pad u meču. Hačanov je spasao set loptu i došao do brejk lopti, pa je iskoristivši drugu produžio prvi set. Ipak, spasa mu nije bilo – već u narednom setu besprekornom defanzivom Đoković je napravio treći brejk u nizu i poveo sa 1-0 u setovima posle 32 minuta tenisa.
Nalet Hačanova ostao je kratkog daha. Već u svom prvom servis gemu drugog seta suočio se sa brejk loptom.
Novak je nije iskoristio, ali je nastavio da "bombarduje" protivnika dobrim servisima i fenomenalnim drop-šotovima – koje je maksimalno potencirao i odigravao maltene nepogrešivo.
Napravio je brejk za 3:1, a onda ga ekspresno potvrdio protiv indisponiranog rivala.
Do kraja meča viđen je identičan scenario kao i u delu meča do tada, pa se srpski teniser rutinski i lakše od očekivanog plasirao u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju.