Vesti
Sport
Određeni parovi polufinala Kupa "Milan Ciga Vasojević"
04.03.2020. 20:00
Izvor: Blic
Određeni parovi polufinala Kupa "Milan Ciga Vasojević"
Na završnom turniru Kupa "Milan Ciga Vasojević" u prvom polufinalu će igrati košarkašice Radivoj Koraća i Vrbasa Medele, a u drugom će smage odmeriti Kraljevo i Novosadska ŽKA. Polufinalni mečevi na programu su 14. marta, dok je veliko finale zakazano za 15. mart u novoj hali u Surdulici.
Prvi put u istoriji ženskog košarkaškog Kupa, završnica će se održati u Surdulici. Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, izrazio je zadovoljstvo što će košarkašice igrati na jugu zemlje i pozvao sve ljubitelje magične igre pod koševima da dođu i da uživaju u sportskom vikendu. - Hvala Novici Tončevu, predsedniku Skupštine opštine Surdulica, i svim ljudima iz ovog grada što su prihvatili da u novoj hali organizuju takmičenje. Posle fantastičnog vikenda u Nišu gde je bila odigrana završnica muškog Kupa, sada ćemo gledati borbe dama i siguran sam da će one dati sve od sebe da se prikažu u najboljem svetlu. Ja sam siguran da ćemo svi uživati u njihovim mečevima, nadam se da će dvorana biti puna i zaista mislim da nas čeka pravi praznik košarke - istakao je Danilović.
Novica Tončev, predsednik SO Surdulica, na konferenciji u Kući košarke, najpre se zahvalio Daniloviću i KS Srbije na poverenju da jedan ovakav događaj bude organizovan u maloj varošici u provinciji, a potom dodao:
- Surdulica već ima iskustva u organizovanju velikih takmičenja, bili smo domaćini finala Kupa Srbije u fudbalu i tada je sve prošlo veličanstveno. Nadam se da će tako biti i ovog puta, trudićemo se da premašimo očekivanja što se organizacije tiče i sa priredimo sportski vikend za pamćenje.
Podsetimo, najviše osvojenih trofeja Kupa imaju košarkašice Hemofarma - pet - po tri trofeja su osvojile igračice Partizana i Crvene zvezde, a po jedan Radiboj Korać i Vojvodina.
Aktuelne šampionke su košarkašice Zvezde koje se nisu kvalifikovale na završni turnir.
Pored seniorki, u Surdulici će igrati i pionirke, a parovi Mini kupa su Radivoj Korać - Južna i istočna Srbija odnosno Kraljevo - Novosadska ŽKA.